Werkwijze

Voor orthomoleculair voedings- en dieetadvies, darmtherapie of begeleiding tijdens een afvalprogramma werken wij in de vorm van consulten. In het eerste (intake) consult, face-to-face of via internet, willen wij een goed beeld krijgen van uw situatie waarin wij de hulpvraag vaststellen. Uw eetgedrag, leefstijl, gezondheidssituatie en uw wensen/verwachtingen worden besproken. Samen met u stellen we een einddoel op waar de komende periode naar toe wordt gewerkt. Dit eerste gesprek kan 60-90 minuten duren. Tijdens en/of na het intake consult ontvangt u een persoonlijk voedingsadvies waarmee u aan de slag kan. Het kan zijn dat wij van u vragen een onderzoek op basis van uw bloed, urine of ontlasting uit te laten voeren, zodat wij een goed en onderbouwd voedingsadvies kunnen opstellen.

Daarna zullen er vervolgconsulten plaatsvinden totdat u geen begeleiding meer nodig heeft. Deze kunnen 15-30 minuten duren. Tijdens deze consulten is er ruimte om vragen te stellen en men kan het zien als een stok achter de deur.
De consulten kunnen tevens in overleg ook telefonisch of online plaatsvinden, bijvoorbeeld via skype of per email.

Het gehele begeleidingstraject bij de voedings- en dieetadviezen kunnen 3-12 maanden duren, dit is afhankelijk van de hulpvraag en klachten.