Skip to content Skip to footer

Als laatste onderdeel richt Puretrition zich samen met specialisten op het brein. Tussen de hersenen en de darmen bestaat een directe relatie, dit noemt men de hersen-darm-as. De communicatie tussen de hersenen en de darmen vindt onbewust plaats en wordt gevormd door, de verbinding van het autonome zenuwstelsel van de hersenen en het enterische zenuwstelsel van de darmen.

Een verminderde conditie van uw mentale of fysieke gesteldheid, kan worden veroorzaakt door chemische onbalans in de hersenen. De hersenen kunnen bijvoorbeeld uit balans raken door chronische stress. Als uw hersenen niet in balans zijn, kunt u zelfs nog vatbaarder worden voor verder toenemende stress. Wat uiteindelijke verdere gevolgen kan hebben, of uiteindelijk de oorzaak kan worden van gewichtsproblemen, diverse emoties, huidproblemen, PDS, etc.

Zo hebben het brein en de leefstijl een wederzijdse invloed op elkaar. Voeding en ontspanning spelen hierbij een grote rol.

Herkent of ervaart u een van deze klachten?
Migraine/ hoofdpijn, neurologische aandoeningen, burn-out (gerelateerde) klachten of depressiviteit klachten/neerslachtigheid en/of vermoeidheid?

Een mogelijke oorzaak hiervan kan herleid worden naar de darmen (het 2de brein). Wellicht is een of meerdere voedingsintolerantie(s) van invloed of vindt voedingsopname niet optimaal plaats.

Graag helpen wij u hierbij, maak hier een afspraak voor een intake gesprek. Door middel van dit intakegesprek, wordt o.a. uw hulpvraag, huidige voeding, leefstijl en (medische) geschiedenis besproken. Vervolgens bekijken we welk traject met eventuele modules het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie.

Neurotransmitters
Zoals u misschien al heeft kunnen lezen bij het onderdeel Darmen (darmflora) worden er in de darmen ook neurotransmitters geproduceerd.
Bij ons kunt u onderzoeken of er een goede balans is van deze neurotransmitters. Dit zijn de signaalstoffen in uw hersenen en hebben een specifieke functie. Er zijn stimulerende neurotransmitters (dopamine en acetylcholine) en remmende neurotransmitters (GABA en serotonine).

PAK DE OORZAAK AAN IN PLAATS VAN SYMPTOMEN BESTRIJDEN.
WIST U DAT;

Studies tonen een verband aan tussen prikkelbare darm (PDS) -symptomen en veranderde niveaus van microbiële neurotransmitters. (bron: biovis.nl). We hebben een speciaal microbioom onderzoek voor PDS samengesteld, waarbij o.a. wordt gekeken naar Serotonine, GABA, tryptofaan en histamine. Onze aanpak heeft diverse PDS klachten (drastisch) doen verminderen.

Let food be thy medicine and medicine be thy food – Hippocrates

Subscribe for the updates!

Subscribe for the updates!

Subscribe for the updates!