Skip to content Skip to footer

Het eerste onderdeel waar Puretrition zich op richt zijn de darmen.

In de darmen huizen biljoenen bacteriën, die samen met virussen, gisten en schimmels je microbioom oftewel darmflora vormen.

In het microbioom kan de oorzaak te vinden zijn van vele ziekten, aandoeningen en klachten. Daarom staan in veel van onze behandelingen de darmen centraal.

Het microbioom heeft verschillende taken, na vertering zijn de belangrijkste; verdediging, stimuleren van het immuunsysteem, aanmaak van energie en de productie van neurotransmitters (signaalstoffen in de zenuwbanen). Daarnaast worden de darmen ook wel het ‘tweede brein’ genoemd, omdat de darmen en aanwezige bacteriën tal van stoffen produceren die onze hersenen beïnvloeden.

Wist u dat overgewicht ook door de darmflora veroorzaakt kan worden en dat de darmflora invloed heeft op de huidconditie?

Om te zorgen dat de darmflora zich optimaal kan bezighouden met de vertering van een voedselbrij, is het belangrijk om alle stappen voor een goede spijsvertering na te gaan. Denk aan de bereiding van de voeding, de functie van de maag en andere organen, zoals o.a. de alvleesklier, die helpen bij een goede spijsvertering.

ALGEHELE GEZONDHEID

Voor een algehele gezondheid is een goede werking van de darmen belangrijk. Dit heeft tevens invloed op uw prestatievermogen, hormoonsysteem en geestelijk welbevinden.

Heeft u last van verstopping, diarree, buikpijn, buikkrampen, gasvorming, slijm bij de ontlasting of een opgeblazen buik? Wilt u preventief aan uw darmgezondheid werken? Of heeft u andere klachten die mogelijk veroorzaakt kunnen worden door uw darmflora, zoals een verslechterde huidconditie, neerslachtigheid, depressiviteitsklachten of neurologische aandoeningen/klachten?
Wij helpen u graag verder om u te begeleiden bij het herstellen van uw darmflora.

KLACHTEN AANPAKKEN DOOR TE ZOEKEN NAAR DE OORZAAK

Maak hier een afspraak voor een intake gesprek, om de darmflora aan te pakken en klachten te laten verminderen of verdwijnen.  Door middel van dit intakegesprek, wordt o.a. uw hulpvraag, huidige voeding, leefstijl en (medische) geschiedenis besproken. Vervolgens bekijken we welk traject met eventuele modules het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie. Weet u via een doorverwijzing van de (huis)arts of specialist al welk onderzoek of traject het beste voor u is, dan kunt u zich ook direct opgeven in onze webshop.

A HEALTHY OUTSIDE STARTS FROM THE INSIDE - ROBERT URICH

Subscribe for the updates!

Subscribe for the updates!

Subscribe for the updates!