Skip to content Skip to footer
Puretrition

Visie en Achtergrond

Als orthomoleculaire Diëtist vormen voeding en schoonheid mijn passie. Mensen kennen mij als een; empathisch, doortastend, integer, analytisch en resultaatgerichte behandelaar. Mijn achtergrond en ervaringen hebben zich gevormd vanuit de schoonheidsbranche, richting voeding en diëtetiek. Na mijn afstuderen heb ik daaropvolgend verschillende (internationale) specialisaties gevolgd en met succes afgerond.

Uiteindelijk heb ik na verschillende uitwisselingen, denk aan; samenwerkingen met artsen/specialisten en kennis-opleidingen vanuit de wetenschap, verbanden gevonden waarbij ik mijn specialismen heb kunnen vormen.

Naast reguliere voedingsadviezen heb ik vanuit deze specialismen veel meer verdieping gevonden. Ik was ervan overtuigd dat voeding meer als medicijn kon dienen. Voedingsstoffen hebben werking tot op cellulair niveau in het lichaam, daarbij zijn de darmen een zeer belangrijk orgaan die ook wel het tweede brein wordt genoemd. Echter vraagt onbalans in darmen bij ieder individu om specifiek maatwerk voor optimale vertering en opname van voeding.
Met Puretrition kan ik verbanden leggen en aanbieden tussen: Darmen, Huid, Afvallen en het Brein (DHAB) wat vraagt om een holistische aanpak, waarbij ik zoek naar de oorzaak van ziekte, klacht of aandoening. Dit onderbouw ik met (wetenschappelijke) onderzoeken en testen, die zich continue blijven ontwikkelen. Inmiddels kan ik zeggen dat ik met mijn huidige behandelwijzen, veel cliënten van jong tot oud heb kunnen helpen bij het vaststellen van mogelijke oorzaken van problemen en (ernstige) klachten. Waarbij als resultaat klachten drastisch zijn verminderd, of zelfs helemaal genezen. De keuze voor deze specialismen heeft zich inmiddels bewezen en zal onderscheidend zijn in vergelijking tot reguliere voedingsadviezen.

Voor een overzicht van mijn gevolgde opleidingen en ervaringen, verwijs ik u graag naar mijn LinkedIn profiel: https://www.linkedin.com/in/jolandapijpers

Gezonde groet,
Jolanda Scheper-Pijpers

Missie

Inzicht van binnen maakt schoonheid van buiten,
aandacht voor ieder individu maakt een rijk verschil.

Missie

Bij Puretrition streven wij naar een persoonlijke, betrokken en professionele begeleiding op het gebied van voeding en een holistische leefstijl. Hierbij krijgt u meer bewustwording met een breed inzicht in uw persoonlijke gezondheid. Wanneer we gezamenlijk resultaten hebben behaald, geeft dit ook meer schoonheid van buiten. Door hierin een goede balans te vinden zal uw gezondheid en algemene welbevinden sterk verbeteren. Dit zal een rijk verschil bieden naar de verbeterde versie van uzelf.

Inzicht van binnen maakt schoonheid van buiten, aandacht voor ieder individu maakt een rijk verschil - Puretrition

Consult Locaties

Fysiek in Assen, Groningen en Dieverbrug,
of online in uw eigen omgeving

Consult Locaties

Fysiek in Assen, Groningen en Dieverbrug,
of online in uw eigen omgeving

Jaren lang last van verschillende ongrijpbare klachten, wat uiteindelijk resulteerde in extreme fysieke en mentale klachten waar ik echt vanaf wilde. Ik wilde weer mezelf zijn. Het continu relativeren in positiviteit was voor het fysieke gedeelte niet meer voldoende. Ik ben in contact gekomen met een MDL arts omdat ik wist dat je door een goede darmflora zelf beter kan worden. Ik at zelf al zo gezond mogelijk na mijn weten. Onderzoeken volgde waar het een en ander uitkwam. Ik werd doorverwezen naar Jolanda. Jolanda heeft veel kennis. Ze heeft me hele goede inzichten gegeven en adviezen gegeven waar ik mee aan de slag ben gegaan. Dit was vooral veel specifieke voedingsmiddelen aanvullen wat ik nodig had maar wat voor iedereen persoonlijk is. Dit heeft erg goed geholpen en ik ben weer waar ik wil zijn. Ik voel me weer gelukkig en blij, en vooral weer sterk. Mentaal en fysiek! Jolanda is heel duidelijk en realistisch maar ook begripvol. Wat zo belangrijk is. Heel erg bedankt voor de goede gesprekken en adviezen. Ik kijk er met veel positiviteit op terug.

Priscilla

2023

Na veel eigen pogingen, besloot ik het afvallen dit keer wat serieuzer aan te pakken. Ik kwam bij Jolanda voor een afval programma. Wat mij daarin vooral aansprak was het afvallen met persoonlijke begeleiding van een coach. Onder begeleiding van Jolanda ben ik deze weg ingeslagen en met succes! Door de goede en deskundige begeleiding van Jolanda heb ik het programma niet als zwaar en moeilijk ervaren, zoals dat bij andere diëten vaak wel het geval was. Jolanda en ik bekeken samen hoe het afvalprogramma het beste in mijn dagelijkse leven paste en door o.a. de lekkere recepten (en het zichtbare resultaat op de weegschaal) begon ik het zelfs leuk te vinden. Op moeilijke momenten was Jolanda makkelijk bereikbaar voor vragen of een peptalk. Inmiddels kom ik nog bij Jolanda en tijdens de consulten hebben we het vooral over mijn levensstijl als geheel, om mijn behaalde resultaat zo goed mogelijk te behouden. Wat door de vele tips van Jolanda steeds beter gaat!

Simone

2019

Ik ben zeer tevreden over de werkwijze en de voedingsadviezen van Jolanda van Puretrition. Zij is zeer kundig en denkt mee in het gehele proces.

Ze zoekt verder wanneer het nodig is en is erg meelevend. De complete levensstijl wordt onder de loep genomen. Daar waar de reguliere zorg stopt gaat zij verder.

Ik raad haar dan ook zeker aan!

Annemiek

2023

Jolanda heeft met veel kennis en goede onderbouwing onze dochter van 6 met buikklachten heel goed geholpen. Op basis van laboratoriumonderzoek gaf ze duidelijke adviezen, deze waren voor ons direct toepasbaar is in de praktijk en binnen een paar maanden leidde dit tot een enorme vooruitgang bij onze dochter. Juist haar achtergrond in zowel de diëtiek als de natuurgeneeskunde gaf ons vertrouwen in een gedegen aanpak. Daarnaast is Jolanda een zeer prettig persoon in omgang, geeft goede uitleg en denkt heel goed mee.

Sanne

2022

Had al enige tijd ervaring met koolhydraatarm eten maar raakte wat inspiratieloos. Miste ook iemand die me even weer op weg hielp. Jolanda draagt graag haar kennis aan je over. Zij houdt vinger aan de pols dat je wel goede/genoeg voeding tot je neemt. Heb je vragen, dan kun je haar altijd goed bereiken, dat is fijn.

Mevr. G

2020

I do eat balanced now and I don’t feel the need to eat much carbs anymore like I used to do in the past. I am thankful to Jolanda, she is a very nice and friendly person who made me always feel at ease and helped me in this journey to find myself back!

Michela

2018

Door de afspraken bij jou heb ik inzicht gekregen over hoe ik moet omgaan met mijn voeding en het herstellen van mijn darmflora. Hartelijk dank voor de inzichten die jij mij hebt gegeven om te helpen mijn voedingspatroon aan te passen.

Frida

januari 2023

Ik kwam 3 maanden geleden bij Puretrition met vermoeidheidsklachten en darmklachten, opgeblazen buik, jeuk, rode vlekken en obstipatie. D.m.v. voedingsaanpassingen ben ik nu grotendeels van mijn klachten af. Daarbij hebben we ook gekeken naar de suppletie. De holistische kijk vind ik hierin ook een heel belangrijk item. Ik blijf voorlopig nog onder behandeling, omdat volledig herstel van mijn darmen een langere tijd nodig heeft.

Ada

november 2022

Met hulp van Puretrition heb ik meer inzicht gekregen in welke voeding goed of juist niet goed werkt voor mijn lichaam en tevens minder maaltijden op een dag gebruiken om lichaam meer rust en herstel te geven. Was erg leerzaam en waardevol.
Bedankt.

Frederiek

september 2022
To eat is human…to digest‚ divine - Mark Twain

Subscribe for the updates!

Subscribe for the updates!

Subscribe for the updates!